Bewoners


'Het is een voorrecht hier te mogen wonen'

Wij, Jochem, Jacqueline en Gabriël Kasten, zijn sinds oktober 2008 de trotse bezitters van Scholtenboerderij Beestman. 

Het was liefde op het eerste gezicht, toen wij deze geweldige boerderij voor het eerst zagen. Bij binnenkomst bleek dat, sinds ongeveer 1920, geen écht onderhoud meer was gepleegd. Er was keuken waar een mini aanrecht in zat en de badkamer was een spoelkeuken waar men vroeger de melkbussen spoelde. Juist omdat alles nog zo authentiek was gebleven, is het voor ons een uitdaging om alle oude elementen zo goed mogelijk te behouden.

Het object kwam niet zomaar in ons bezit. Met tussenkomst van een rentmeester werd het ons, na meerdere gesprekken, gegund door de oude eigenaar. Mede dankzij de gemeente Aalten, de Provincie, Monumentenzorg, het Nederlands restauratiefonds en onze architect/bouwbegeleider René te Selle, wordt het een geweldig object waar veel oude elementen zich goed laten combineren met hedendaagse luxe en technologie.

De meeste, van dit soort, objecten worden tegenwoordig gebruikt voor doeleinden als B&B en zorg accommodaties. Wij gaan echter zelf wonen en leven in dit prachtige pand en zijn niet voornemens er een andere bestemming aan te geven.